Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Sunday, February 28, 2016

Buku: Riyadus Solihin

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah, 


Saya beli buku ni setelah membaca beberapa review di Internet. Rata-rata menyatakan buku ini boleh buat pembacanya menangis.

1. Menangis kerana terasa sangat jauh cara hidup kita kini berbanding zaman Nabi SAW.
2. Menangis kerana terusik dengan akhlak yang diajarkan Nabi SAW.
3. Menangis dengan kesetiaan yang ditunjukkan oleh sahabat-sahabat Nabi SAW.
4. Menangis dengan peringatan-peringatan dari Al-Quran dan hadis.
5. Menangis dengan kisah-kisah (pada zaman Nabi SAW) yang diceritakan.
6. Menangis kerana memikirkan dosa-dosa terdahulu yang dilakukan. 

Buku ini adalah himpunan ayat Al-Quran dan hadis karangan Imam Nawawi, merangkumi akidah, ibadah dan akhlak.

Harga asal: RM120
Diskaun 50% (RM60) sehingga 29 Februari 2016 (Isnin) 
 ***TIADA LAGI DISKAUN 50% SELEPAS 29 FEBRUARI 2016***

Jika ingin memiliki buku ini, klik beli Riyadus Solihin.

Nota kaki: Recommanded! Bacalah sendiri dan anda akan dapat rasakan aura dari buku ini... 

12 comments:

  1. bagus buku ni..ptg Sabtu semlm, tak kesampaian nk ke kuliah di masjid Setiawangaa yg mengupas buku ini..trafik jam, itulah tak plan betul2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah bestnya ada masjid yg kupas buku ni... buku yg sangat menarik...!

      Delete
  2. ASSALAM BUKU YG PATUT DIMILIKI NI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul... tenang je bila membacanya...

      Delete
  3. Ya Allah kalau akak baca mesti banjir gak ni...akak kalau baca cerita2 dari mekah pon cam tak bole control mesti nangis sedih...terasa diri terlalu kerdil dan hina...cam tak layak :'(

    ReplyDelete
  4. Memang bagus buku ni..highly recomended! Ramai ustaz ustazah yg mengajar guna buku ni sebagai rujukan.

    ReplyDelete
  5. Saya kagum dengan orang yg rajin membaca ni NK.... Kalau nak ikutkan banyak jugaklah buku ilmu kat rumah ni cuma saya lum 'sempat' baca jer hihi

    ReplyDelete
  6. nampak bagus bukunya..diskaun 50% lagi memang berbaloi.nanti reviewlah ye aoa yg menarik.hehe

    ReplyDelete
  7. bagus perkongsian seperti ini kak...

    ReplyDelete
  8. wah!
    aida minat buku genre gini.
    tapi tu la, takde offer dah :(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...