Nuffnang Ads

Bookcafe (^_^)

Agoda Ads

Wednesday, February 17, 2016

Wordless Wednesday #60

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Menariknya media sosial adalah apabila kita dapat menimba ilmu daripada mereka yang arif dalam bidang masing-masing. Perkongsian sebegini mungkin boleh menyebabkan kita mendapatkan rawatan awal. 

"Kencing berbuih mungkin tanda mengalami kerosakan buah pinggang."



* * *

https://bookcafe.com.my/friends/idevaffiliate.php?id=331&url=1399
Siapa dah baca buku Catatan Matluthfi? Kalau hangpa biasa tengok video-video Mat di YouTube, mesti hangpa suka buku ni. Saya dah baca dua kali... tiap kali baca, dok ghasa macam Mat dok ceghita face to face tu! (^_^). 

Kalau belum miliki buku ini, boleh klik pada gambar... Recommanded!

14 comments:

  1. akak tak penah lagi skodeng air kencing time membuang tu dik...selalunye lepas selesai je cepat2 flush...lepas ni kene le gintai gamaknye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak saya kena batu hemepedu, memang selalu cek air kencing... doktor kata apa2, kena tgk air kencing... air kencing yg jernih tandanya kita sihat...

      Delete
  2. media sosial ni, kalau diguna dengan betul, maka baiklah hasilnya..

    ReplyDelete
  3. yes betul.
    kadang2 kita rasa ia normal, but sebeno nyer bermasalah :(

    ReplyDelete
  4. kena dok tgok2 la nanti ek..
    susah tu kalau kena sakit buah pinggang..
    nauzubillahi min zalik..

    ReplyDelete
  5. Oh, ya ke macam tu? Baru tau rupanya tak elok kencing kalau berbuih selalu ya!

    Buku tu banyak kali saya baca orang lain mentioned tapi saya memang belum pernah baca lagi.

    ReplyDelete
  6. Oh saya ada ternampak buku tu, tak kenal penulisnya oh best ye, kalau pegi kedai buku, nak baca skit :) info dari Fb memberi manfaat jugakan. Tq for sharing

    ReplyDelete
  7. INFO YG PATUT DIKETAHUI TU..PERANA MEDIA SOSIAL YG POSITIF.

    ReplyDelete
  8. Takutlah pulak....selalu lupa nak tengok hihi....lepas ni kena peratilah nampak gayanya.

    Anak macam ada belilah buku tu....

    ReplyDelete
  9. Setuju. Kena ambil berat sikit tang air kencing ni,..warna...ada buih ke tak...kadang2 kalau berbuih mungkin sebab kita dehydrated. Tapi kalau selalu, memang kena check doktok :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...