Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Saturday, May 12, 2012

Alhamdulillah, Alisya 2 Tahun Sudah!

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana kini anak kedua saya Alisya Farha telahpun menginjak 2 tahun semalam... Seronok sangat dia bila abang Faris dok nyanyi lagu birthday untuk dia... Sepanjang hari Alisya tak sabar tunggu abah dia balik office... nak pergi shopping katanya.

Malam semalam bawa Alisya dan Faris jalan-jalan dan makan-makan... bila tanya nak makan apa... dua-dua jawab nak mainan... bila tunjuk Burger King... dua-dua tak nak sebab katanya tak de mainan... So, ke A&W je la... sebab di Jusco Bandaraya Melaka tu tak de Mc'Donald... A&W ada la dapat mainan juga... Beary LED keychain.. oklah... mereka pun suka sangat!!

Lepas makan A&W, kami jalan-jalan sekejap dan ternampak la kedai Baskin Robbins... Tak pernah lagi try ice cream cake Baskin Robbins... Lepas 10 minit, tinjau kek dalam peti tu... rasa nak try pula... 





So, kami beli la kek yang diberi nama "Star of the Day"... dengan harga RM88 (Serius mahal... Secret Recipe pun tak sampai harga tu... oh siap ada 6% tax... ish, memang mahal... tapi sebab nak rasa, beli juga la... lagipun ice cream cakekan?!) Yang lebih excited adalah Faris... sebab nak tiup lilin... Memang tak sabar-sabar! Oh, sempat la snap beberapa keping gambar... 

Star of the Day
Susahnya la nak senyum...
Itu la mainan yang A&W bagi...
Faris pula yang over... Macam birthday dia :p
  
Nak tahu apa yang Alisya beli untuk hadiah birthdaynya?! Ini dia... Troli pelbagai guna :P (puas tunjuk benda lain... semua dia tak nak... dekat 2 jam pilih mainan dia.. last ini yang dia pilih...)


Mungkin anda nak baca juga tentang birthday Alisya setahun lalu:  Alisya Dah Setahun!

20 comments:

  1. Comel betul troli tu. Ahak. Happy birthday Alisya. :)

    ReplyDelete
  2. happy birthday alisya!! dah 2 taun yek.. jap je masa berlalu..

    ReplyDelete
  3. hAPPY Birthday Alisya.. moga jadi puteri yang solehah..

    ReplyDelete
  4. Eein Azryn: memang comei... :P sekarang dia bertambah rajin kemas mainan yang bersepah2... sebab ada troli kan? :p

    Kak Tini: ha ah dah 2 tahun dah pun :D Moga jadi puteri solehah... Amin...

    ReplyDelete
  5. aiyakk mahal gila kek tu..hee happy bday adik comel

    ReplyDelete
  6. sis92: kan?! Memang mahal... rasa menyesal beli pun ada juga... sbb rasanya tak berapa best la...

    ReplyDelete
  7. samer,tetibe rase mcm nk jdik budak kecik pulak...hehe...

    serius.


    haha

    ReplyDelete
  8. Encik Atan: kenapa tetiba nak jadi budak kecil...?? ooo nak lari dr oral test ya? hahaha

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Yong,
    Selamat Hari Jadi Alisyah.
    Dia nak troley? Mesti ada sesuatu yg dia fikir masa beli tu. Pikir nak gi shopping di supermarket kot.

    ReplyDelete
  10. MOH KEMBARA: wa'alaikumsalam... ha ah la kot... mesti dia pikir nak beli barang banyak... hehehe

    ReplyDelete
  11. baskin robin? pehh, mahal tu. hihi

    takpela, setaun sekali kan ^^

    ReplyDelete
  12. Camy Alya: Ok tu first and last la... tak beli dah... mahal dan tak berapa best di tekak saya sefamily :p

    ReplyDelete
  13. Salam kak nora.. :)

    Sedapnya kek tu! RM88, tpi memang berbaloi kan..aiskrimnya pun, memg sedap gila,padan dengan harganya. hehehe.

    Happy birthday to Alisya..smoga anak akak membesar dgn sihat ea.. :) tpi..kenapa..dia plih troli,hak3

    ReplyDelete
  14. Tinta Lana: akak xberapa suka la kek aiskrim tu... membazir lak beli rasanya.. hahah tapi ok la... dah merasa kek aiskrim...

    tang troli tu... akak pun tak tau la.. kenapa dia pilih troli... punye la byk mainan yang best2 aritu... dipilihnya troli... disebabkan dah penat melayan... kitaorg pun redha je la ngan pilihan dia tu... hahahah

    ReplyDelete
  15. mahalnya RM88...rasanya kat SR,RM80 je.masuk tax baru RM84++ kan?

    btw,happy bday Alisya.

    ReplyDelete
  16. ecadwinkyasya: kan?? hari tu rasanya byr campur tax rm93 rasanya... mahalkan?

    ReplyDelete
  17. Rm93 xper skali-skala......yg pnting kcomelan dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la sekali sekala... tu la... tgk dia excited tiup lilin tu... geram betul...!!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...