Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Friday, May 11, 2012

Nuffnang: 3 BE Bulan Mei! :D

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Syukur alhamdulillah... berkat kesabaran, akhirnya tersangkut juga BE Nuffnang di blog saya untuk bulan Mei ni... Bukan 1 tapi 3!!! Terima kasih Nuffnang! :D (ok serius saya tersenyum tak habis-habis... hehehe

Ini adalah kali pertama blog saya mendapat Buffered Earning (BE), selama mendaftar dengan Nuffnang... Tapi dulu saya tak aktif... (sebab dulu bekerja... so tak banyak masa sangat untuk berblog...) Sekarang ni macam dah jadi kemestian pula, singgah blog rakan-rakan blogger... baca entri... kadang-kadang sampai berjam-jam...! :p Seronok! :-)


Untuk pengetahuan semua, (ulangkaji untuk yang dah tahu, bab baru untuk yang baru belajar berblog bersama Nuffnang :p) BE ni tak sama macam kempen Nuffnang yang biasa. Lainnya adalah:

1. Advertiser akan memilih sendiri blog mana yang menarik minatnya... biasanya berdasarkan target market advertiser tersebut... Sebab tu anda kena rajin update survey di blog manager akaun Nuffnang anda.





2. Iklan BE ni tak perlu diklik oleh pengunjung blog... anda akan "dibayar" bergantung kepada jumlah pengunjung yang masuk ke blog anda sepanjang tempoh iklan itu dikeluarkan... yang penting kunjungan itu perlu stabil... (maksud stabil kat sini.. kalau awal-awal iklan BE tu masuk jumlah pengunjung 50 sehari... maka kenalah kekalnya atau tingkatkan lagi jumlah tu sehingga tamat waktu iklan tu menempek di blog anda :p) so bila anda tahu anda dapat BE kena rajin blogwalking la untuk naikkan traffic... kalau tak sia-sia la anda dapat BE... :-(


3. Iklan BE yang telah tamat tempoh iklannya boleh jadi metered earnings. Yang mana jika kena gaya anda mempromosikannya (membanyakkan blogwalking) maka akan berlipat kali gandalah hasilnya... 

Ok, saya rasa tak perlu kot saya tulis tips BE tu... sebab rasanya belum layak... saya masih lagi dalam proses memahami dan mempelajarinya... kalau anda nak tahu juga boleh Google je dengan keywords Nuffnang ke... buffered earning ke... Tips BE Nuffnang ke... atau ni explanation yang saya rasa mudah untuk difahami oleh new bloggers... Jom terjah blog PENDEKAR BERKUDA.

InsyaAllah nanti saya dah expert sikit saya akan buat tips BE melalui pemerhatian saya ya... Selamat berblogging semua...! :D

22 comments:

  1. tahniah ye...
    miss purple x pernah merasa lg BE ni huhu

    ReplyDelete
  2. Miss Purple Ungu: kena kerja kuat... kena rajin blogwalking... lepas tu kena byk sabar... cuba hantar ticket ke nuffnang... InsyaAllah boleh la merasa BE satu dua...

    ReplyDelete
  3. Untungnya. Saya tak pernah dapat pon. Huhu.

    ReplyDelete
  4. Eein Azryn: jgn putus asa tau... teruskan berblogging!

    ReplyDelete
  5. pageviews saya stabil, tapi tak pernah dapat BE pun.. hahah!

    ReplyDelete
  6. Nik Khazami: alamak...!! dah pernah hantar ticket pada nuffnang? cuba hantar tiket... tanya la apa2 pun... jgn putus asa...

    ReplyDelete
  7. Sy pun xpernah dpt.. Tahniah..

    ReplyDelete
  8. NURULHANIF: alamak rasa bersalah pulak buat entry ni... saya ingat saya sorang je yg tak pernah2 dpt BE Nuffnang... rupanya ramai lagi...

    apa pun saya doakan rakan-rakan blogger saya yang lain pun akan dpt BE nuffnang ni... amin...

    ReplyDelete
  9. happy blogging...good luck :)

    ReplyDelete
  10. Tihara: happy blogging to u too :D

    Chocostrawberi: alhamdulillah, rezeki... baru nak merasa...

    ReplyDelete
  11. nak hantar ticket tu mcm mana pulak?? ajar please? tak pun buat tutorial.. hihihih! :)

    ReplyDelete
  12. Nik Khazami: alamak seriau tgk perkataan tutorial... sbb susah nak buat tutorial... lagi susah dari bagi lecture dalam kelas :P

    heheh insyaAllah... nanti saya buat tutorial yea...

    ReplyDelete
  13. Oh, macam tu ke? lagi banyak trafik masuk, lagi banyak earning? macam tu ek? baru tahu... igt bergantung pada klik gak...

    ReplyDelete
  14. madam, sebenarnya saya dah dapat BE! tak perasan sebab dah lama tak bukak nuffnang. hahah! tapi satu je lah.. hehehe! :D

    ReplyDelete
  15. Farid: kalau iklan "buffered earning" pengunjung tak perlu klik pun yang penting kena make sure traffic tinggi... kalau ada pengunjung yang klik iklan BE tu... itu adalah BONUS... so duit yang masuk pun banyak la... :D

    Nik Khazami: Yey!! Alhamdulillah... so apa lagi... BLOGWALKING la.... :D

    ReplyDelete
  16. Salam..akak, sebelum ni, saya tak paham pe benda la buffered n metered earning tu, smpai la saya hantar tiket kat nuffng, bru paham.

    Untuk akak, semoga dapat lebih bnyk BE slepas ni..saya pun sdg berusaha..selama ni endah tak endah je,huhuhu.

    ReplyDelete
  17. Tinta Lana: betul... sistem dia cam susah nak faham sikit... bila kita rajin hantar tiket... barulah kita faham menda2 tu... good luck juga tuk Lana... moga sama2 berjaya... :D

    ReplyDelete
  18. tahniah...

    saya pun tengah running kat blog ni tapi satu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ada juga... sbb bukan senang nak dapat BE... :(

      tahniah juga... :D

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...