Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Wednesday, September 16, 2015

Bahulu Warisan Kegemaran Alisya

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Petang tadi Alisya beritahu dia nak makan "benda" tu. Saya tanya la "benda" apa? Dia cuba explain, tapi saya tetap tak faham... Lepas tu dia ambil kertas dan lukis "benda" yang dia nak makan tu.
Yang dalam bulatan tu Alisya lukis...
Yangmacam payung bawah tu saya yang lukis...
Hahaha ada juga la rupa bahulunya :P

Yang dilukis seperti dalam bulatan tu. Saya puas fikir apa la agaknya tu... Lepas tu dia cakap, "mama ni semua tak ingat, ni la yang Alisya makan selalu tu... Mama tak ingat ke? Mama beli lepas tu Alisya makan, Uwais makan, Syifa makan, Raihana pun makan. Tak ingat?"

Ni la tiga anak kakak saya... tengok yang
dalam troli tu super cute!
Lepas dia sebut nama-nama anak saudara saya yang tiga orang tu baru la saya teringat. "Benda" yang Alisya maksudkan tu adalah bahulu. Sebab masa saya jumpa kakak saya dekat Tesco Rawang hari tu, saya ada beli bahulu satu bekas sederhana untuk Alisya. Dia makan sama-sama dengan anak kakak saya. So, yang dilukis dalam bulatan tu rupanya bahulu la... (^_^)

Kalau nak tahu, Alisya ni memang suka sangat bahulu... tapikan dia cuma suka Bahulu Warisan. Kalau dapat Bahulu Warisan bekas besar tu, dia boleh habiskan dalam 2-3 hari je. Tapi kalau beli bahulu lain dia memang tak makan.

Seingat saya Alisya mula suka Bahulu Warisan ni sejak umurnya 3 tahun. Masa duduk di Melaka dulu, Bahulu Warisan ni senang dapat. Saya selalu beli dekat Jusco Ayer Keroh je... Dekat dengan rumah saya dulu. 

Ni bila Alisya minta, saya tak tahu pula mana nak cari Bahulu Warisan, di area Gombak ni... Takkan nak pergi Tesco Rawang pulakan?! Jauh tu... (T-T)
Alisya ni jenis susah makan... So, bila dia cakap dia nak makan apa-apa, saya cuba jugalah usaha untuk dapatkan. Kalau nak nasi ayam ke, pulut kuning ke, homemade chocolate ice-cream ke, biskut nestum ke... bolehlah saya buat... Er... ke saya kena apply francais kiosk Bahulu Warisan? Hahahah... 
Ada sesiapa pernah nampak kiosk Bahulu Warisan di area Gombak ni?!

19 comments:

  1. hheehe comelnya suka makan bahulu.. suka jgk klu makan cicah dgn kopi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raz... memang sedap kalau cicah dengan kopi ke, teh o ke... haih memang sodap!!!

      Delete
  2. Acu cr kt kedai runcit kat rak roti SAMUDERA x sm dgn warisan tp mmg sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo taman samudera ya? nanti try cari...

      Delete
    2. x kak... rak roti mcm gardenia tu...namanya SAMUDERA

      Delete
    3. oooo jenama samudera... tau2... heheheh ingat kat taman samudra... hahahha tq anies... boleh la try beli nanti... mana tau alisya boleh mkn...

      Delete
  3. kikiki...sian alisya pandai pulak tu dia siap lukis....suka bebeno le tu gamaknye...kat rumah akak nikalau kuih baulu ada kurang skit...nanti sampai berkulat2 tak makan...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai ye ke kak?! Sayangnya... alisya ni mmg suka sangat bahulu warisan ni...

      Delete
  4. Lukisan bahulu alisya comel sungguh..mama punya lukisan lg sempoi.hahaha..

    Owhh suka makan bahulu rupanya..bagus alisha suka kuih tradisi melayi..jenuh mama nak mencari bahulu warisan

    ReplyDelete
  5. Salam kenal nora,
    Kakak satu family smua suka bahulu...biasa raya bahulu lah yg abis dulu .....
    Ala comelnya siap lukis nak mama nya faham kan...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum,
    Salam kenal. Alahai kiut pulak lukisan baulu tu
    Baulu ni sedap makan masa panas-panas. Saya suka makan cicah dengan air kopi.

    ReplyDelete
  7. Eh .. Sama!!

    LM yg tua ni pun suka bahulu warisan.

    ReplyDelete
  8. Dulu dulu zaman okje kevim, nak makan bahulu mmg susah . Raya baruah dpt makan...
    Lama tak beli bahulu NK so mmg le tak tahu mana letak bahulu warisan ni..

    ReplyDelete
  9. Salam Perkenalan dari saya..BW dari segmen EmasPutih..

    Saya rasa mamanya kena bukak francais Bahulu Warisan le gamaknya..heee

    ReplyDelete
  10. comelnyaaaa suka makan bahulu.. anak buat CT sebut babulu..
    cute la budak kecik reti makan baulu..

    ReplyDelete
  11. pandai juga dia hanya makan brand tertentu
    susah jugalah ye nak mencari...
    memang kena buka francais agaknya ni kak =)

    anak-anak saya suka juga makan bahulu
    lagi hak yang bentuk ikan tu..sonok aje memasing sambil makan
    sambil dok bayang makan ikan camtu aje...hehe

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum puan, saya wakil dri bahulu warisan ingin mengucapkan ribuan terima kasih diatas sokongan puan terhadap produk kami. Untuk pengetahuan puan, kiosk kami yg berdekatan dgn puan di aeon midvalley dn aeon maluri. Tq

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...