Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Sunday, November 25, 2012

Tudung Pertama Alisya...

Bismillahirahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

"Adik nak pakai tudung macam mama... Boleh?! Boleh la... Boleh la..."

Ayat ni kerap juga Alisya sebut bila nampak saya bertudung... Baru-baru ni Alisya nampak sepupu dia pakai tudung... Dia pun asyik cakap, "Syifa pakai tudung cantik..." Nampaknya Alisya berminat nak pakai tudung...!

Kebetulan semalam kami keluar untuk membeli barang dapur... Lalu singgah di uptown dekat MITC (tak banyak gerai pun... tapi kami singgah juga la... cuci mata...

Ternampak satu gerai yang jual tudung terus singgah... Cari dan cuba satu persatu tudung kanak-kanak yang comel... mencari yang sepadan dengan muka Alisya... Akhirnya jumpa! Inilah tudung yang menjadi pilihan Alisya...

Tak sempat nak iron dulu tudung tu... excited nak pakai...


Faris nak ambil gambar dengan Alisya juga...
Sebab dia cakap adik cantik pakai tudung... ^_^

Terus pakai lepas bayar... Then sepanjang dalam kereta dia dok puji diri sendiri cakap, "Adik cantik pakai tudung..." 

Oh ya... Petang tadi masa main kat depan rumah pun Alisya minta dipakaikan tudung... Tengoklah ni...




Hm... nampak gayanya saya kena cari lagi tudung untuk Alisya... Tudung yang saya belikan tu pun agak mahal juga RM15... Kena survey lagi la ni, sebab kakak saya kata ada je tudung budak yang jual RM7 sehelai... Nak buat koleksi tudung untuk Alisya pulalah...!

Psst: Sejuk je perut bila tengok Alisya pakai tudung... (^_^)

36 comments:

  1. Alololoo. Alisya comelnyaaaa! geram aih! Nampak sweet je dia bergambar dgn abang dia tu. hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... bukan Alisya he excited... abgnya pun excited tgk adiknya pakai tudung :p

      Delete
  2. alolo comelnye... smoga terus menjadi anak yg solehah :)

    ReplyDelete
  3. wahhhh cantiknye anak dara ni bertudung, terserlah pipi bulat tu...

    ReplyDelete
  4. alololo comeynya dia...Alhamdulillah kak dia minta sediri nk pkai tudung

    done standard chatered

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... dia sendiri yang beria nak pakai.. so bagi je la...

      thanks wanie... (^_^)

      Delete
  5. akak mcm dah brjaya didik anak :) harap besar nnti pun lebih baik ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin... tapi perjalanan jauh lagi ni...

      Delete
  6. Comel.. saya masih menanti nikmat sebegini. doakan saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. insyaAllah... akan sampai waktunya...

      Delete
  7. So sweet Alisya pakai tudung..comel sgt

    ReplyDelete
  8. bagusla akak . . kecik2 dah pakaikan tudung..nnti da besar dia nak tinggalkan tudung pun tak berani (^_^) bagus2!!!!!!!

    hari tu ade komen entri fariz kan ?

    "info bagus untuk newbie"

    reply:-

    yep . . memang info untuk newbie tu , nak bagi dieorang letak apa yang patut

    from:-

    Fariz Reza Dot Com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... dia hari2 minta tudung... so akak belikan aje la...

      ha ah bagus la Fariz share benda2 macam tu...

      Delete
  9. Comeii alisya pakai tudung..... :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... sekarang ni pantang keluar rumah... mmg nak bertudung... mudah2an smpi ke besar la..

      Delete
  10. Replies
    1. kena cari lagi tudung ni... at least boleh ganti2... kan ina?

      Delete
  11. dah pakai tudung tak bolehlah pakai baju seksi mexi lg hihihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi tak pe... boleh ajar sikit2... :p

      Delete
  12. Comelnya Alisya ^_^
    Geram sangat tengok gelagat dia...
    Memang dia happy sangat dapat pakai tudung tu kan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg suka sgt wilma... lps ni kena cr baju lengan panjang pulak... sbb bila keluar pakai baju lengan pendek, then pakai tudung rasa macam pelik pulak...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...