Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Wednesday, November 28, 2012

Siapa Akan ke Final?

Bismillahirahmannirrahim
Assalamualaikum & salam ziarah,

Menonton rancangan Masterchef sedari episod awalnya, beberapa ramalan telah saya buat... Saya pernah meramalkan Ammar akan ke final. Begitu juga dengan Nora... (oh bukan sebab nama kami sama... cuma saya nampak dia sangat konsisten setiap minggu... sehingga saya boleh meramalkan dia ke final) Sejak Nora terkeluar, saya meramalkan Nina akan survive hingga ke final... Sayangnya semalam Nina juga tersingkir... 

Kini yang tinggal (sehingga episod semalam) Along, Ah Hong, Izyan dan Etiqa... Siapa ye agaknya akan ke final?! Encik hubby saya ada menyebut nama Etiqa... sebagai salah seorang finalist. Tapi sejak Along masuk semula, saya rasa dia agak bersungguh-sungguh untuk berjuang. Ah Hong dan Izyan berbakat besar juga... 

Agak-agaknya... Siapa yang akan ke final? 

Along yang sentiasa bernasib baik...
Ah Hong pun ada bakat...
Etiqa ada pakej!
Izyan suka juga buat something yang different
*** Sumber gambar: FB Masterchef Malaysia

Psst: Saya nak sokong Along la... sebabkan... saya rasa... umur saya 18 dulu... masak pun tak pandai lagi... hahaha.. respect la kat Along... sebab umur 18 dah pandai masak macam-macam... KAGUM!!

17 comments:

  1. Wah! lama dah Fiza tak tengok. Thanks berkongsi info...

    ReplyDelete
  2. salam nora..
    kty pun dah tak sabar nak tau sapa pemenang master chef ke 2 .nie

    ReplyDelete
  3. Alaaa...tak tgk lah. Tak der astro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala... tak pe... youtube ada kot? heheh

      Delete
  4. Jarang tgk masterchef ni......tp suka tgk nina. Cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah betul la ibuhani... nina mmg cantik... suka juga tgk dia...

      Delete
  5. Replies
    1. kan?! rasa macam dia boleh ke final...

      Delete
  6. Lama nya tak singgah blog kak Nora, sihat kak ? heehe. fie tak layan pun Masterskill nie tapi fie tahu yang che lah dah tersingkir kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sihat fie... fie sihat? ha ah che dah tersingkir... tapi akak suka je masa dia masih dalam masterchef.. walaupun ramai yang tak suka... heheh

      Delete
  7. itulah kagum btl umur 18 dah pandai masak macam²... sy pun minat dia jugak dgn izyan, cuma izyan tu kelangkabut sikit hihihihihi

    ReplyDelete
  8. malam ni penentuannya kan...agak2 saper la yg bakal menang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala... along top 3 je... izyan dah rangkul rm100,000... huhuhu

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...