Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Sunday, January 12, 2014

Rutin Baru Anak Bujang

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Ha... dah sekolah ni nak tak nak kenalah basuh dan kapur kasut sendiri... Tak de makna mama nak buat... banyak lagi kerja lain mama nak buat... Encik hubby ajar Faris berus dan kapur kasut... First time buat, memang seronoklah si Faris tu... banyak main air dan kapur je dia... bukan beria sangat pun... 

Kasut Faris dua-dua belah ada nama... Cikgu suruh tulis...
takut hilang katanya sebab ada bilik-bilik yang mereka
kena buka kasut kalau nak masuk...
"Ni sini tak bersih lagi.. berus kuat sikit...," abah cakap.
Last-last abahnya yang cuci :p
Nampak tak khusyuknya tu? :p
Tapi best pulak kapur kasut sekarang... style picit je... tak putih tangan...
Time saya dulu yang jenis pakai span dan celup tu...
memang putih tangan dibuatnya...
 
* * * 

Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


10 comments:

  1. gigih faris ni yeaaa. semoga rajin selalu la dik yeaa. hehe.

    ReplyDelete
  2. nasib baik anak buah saya blh guna kasut hitam . si kakak sek menengah dah kena kasut putih tapi masih malas nak cuci ... emmm

    ReplyDelete
  3. Teringat masa zaman sekolah, kalau malas cuci kasut letak kapur kasut je biar putih..hihi..

    ReplyDelete
  4. faris dah masuk sekolah ya..
    seronoklah melihatnya

    ReplyDelete
  5. paling tak suka basuh kasot. hahaha. rindu nak sekolah lagi. huaa

    ReplyDelete
  6. cuci bersih2 tau...belajar berdikari...bagus..

    ReplyDelete
  7. bagus faris belajar basuh n kapur kasut sendiri...belajar berdikari kan.zaman skang semua best..zaman kita2 dulu jenuh mencelup kan

    ReplyDelete
  8. Mmg elok ajar anak berdikari....jangan jadi mcm anak okje, dulu semua maid buat so mereka kurang rajin berdikari sekarang ni hehe

    ReplyDelete
  9. Samalah kita kak. Saya biar kimi basuh & kapur kasut dia sendiri.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...