Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Monday, January 13, 2014

Sepetang Hujung Minggu...

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Petang semalam Faris minta buat 'art'... saya tak la pula siapkan apa-apa untuk anak-anak bermain... "Busy bag" anak-anak pun dah kurang barang-barangnya sebab ada yang dah dibuat... kadang-kadang mereka ambil barang dalam beg tu dan tak letak semula... Lepas tu hilang tah kemana...

Tapi bila Faris kata dia dah boring main basikal, main baling selipar, dalam kawasan rumah, terus ligat saya fikir apa yang ada dan boleh dijadikan art. Baru teringat ada beli telur ayam di pasar malam hari Sabtu hari tu... So, tengok water color masih ada lagi... saya pun ajak la mereka buat ulat dengan sarang/papan telur ayam! Boleh la... dari tak de...

Macam biasa Faris yang paling excited, sebab dia memang suka arts. 

Tengoklah khusyuknya dia... saya panggil suruh pandang kamera pun tak nak...
siap jawab "Faris banyak kerja ni...  :p
Alisya pun suka arts... Tapi selalu saya yang kena siapkan...

Yey, dah siap...

"Cantiknya adik punya..." katanya...
Padahal dia suruh saya siapkan... :p
Akhirnya siap... Kiri sekali Alisya punya, tengah Faris punya...
yang hujung sekali mama punya contoh...

Well done sayang!! Nanti kita buat art attack lagi ya... Kena kumpul barang lagi la... nanti kalau diminta untuk buat arts ada la barangnya... Barang-barang tu tak semestinya kena beli... recycle je balik apa-apa yang ada di rumah...  >_<

 * * *

Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


10 comments:

  1. cute la pulak 'ulat-ulat' kulit telur tu..kreatif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kulit telur, tapi sarang/papan telur tu... heheheh thanks SB...

      Delete
  2. bguslah....kcik2 dah bgi pluang dorang mgkreatifkan diri...hehe

    http://hidupduniayangsementara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. wah cntik la.
    sgt kreatip

    salam maulidul rasul

    ReplyDelete
  4. seronok gak ye buat art camni dengan anak2..nk kena cuba buat dengan aiman gak la,ayik mengadap game je bila cuti sekolah ni

    pandai faris n aleesya buat ulat..comel je

    ReplyDelete
  5. Bagus...idea yg menarik..tentu anak2 enjoy kan..ibunyer rajin melayan dan sama2 turun padang...

    Salam Maulidur Rasul...

    ReplyDelete
  6. comel je ulat2 tu..haha..nak buat art ni men recycle2 pun jadi kan kak.. :D

    ReplyDelete
  7. bagusnya akak ni.. kreatif betoi mngajar anak :)

    ReplyDelete
  8. Cutenya ulat2 tu. Menarik aktiviti nih.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...