Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Friday, February 28, 2014

Banyak Pilihan Baju Muslimah @ Zalora

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Hari ni saya nak tarik perhatian rakan-rakan blogger yang suka shopping secara online, untuk meninjau-ninjau Baju Muslimah yang ditawarkan di Zalora Malaysia. Memang menarik-menarik tau! (^_^)


LUXE by ETHNIC CHIC
Duuhaa Solid Cuff Kaftan Dress

Ramai yang berpendapat kalau dah bertudung tak boleh nak berfesyen sangat... Sebab fesyen muslimah ni sangat-sangat terhad. 

Tapi sebenarnya, banyak fesyen muslimah yang telah diberi sentuhan moden kontemporari oleh pereka-pereka fesyen yang prihatin dengan fesyen wanita bertudung. 

Macam jubah, dress, baju kurung, peplum, top, blouse... semuanya dari klasik ke sentuhan moden! Iye kan?! Pun begitu si pemakai tetap nampak cantik, elegan dan versatile!


Tidak dinafikan fesyen artis-artis bertudung di Malaysia juga sedikit sebanyak menjadi perhatian dan ikutan wanita bertudung yang suka berfesyen.

Pun begitu, kita yang biasa-biasa ni (yang bukan artis :P ) biarlah berpada-pada dan bersesuaian dengan tempat/aktiviti yang kita lakukan ketika itu... Kan?! Dan lebih penting lagi kita sendiri selesa dan confident dengan pakaian yang kita pakai... 

Eh, Laila Shirt ni nampak cantik pula di mata saya... Mungkin sebab kombinasi warna dan polka dot itu... Hehehe... Cantik tak? Cantik tak?

 http://www.zalora.com.my/women/pakaian-tradisional/muslimah-tops/

Bukan hanya fesyen baju... malahan, tudung yang pelbagai juga telah direka khas bagi membolehkan wanita bertudung tampil lebih segar, bergaya dan anggun.

Terdapat pelbagai pilihan tudung/hijab yang boleh anda dapati di Zalora. Dari tudung biasa sehinggalah ke halfmoon, shawl dan macam-macam lagilah! Saya percaya anda semua lebih arif daripada saya pasal tudung ni!!  (⌒‿⌒)

Bila tengok gambar-gambar shawl rasa teringin pula nak pakai shawl... Tapi saya memang tak reti nak lilit-lilit. Hahaha... Memang menduga akal betul bila tengok tudung-tudung ni... Nak-nak halfmoon... Aduhai... (o_O)


http://www.zalora.com.my/women/pakaian-tradisional/hijab/

Oh ya... saya rasa harga yang ditawarkan di Zalora adalah berpatutan dan mampu milik... Anda boleh sort gambar-gambar tersebut mengikut harga dari yang murah kepada yang mahal. Pilihan pun banyak... So, boleh la kita cuci-cuci mata di Baju Muslimah @ Zalora. Mesti anda teruja tau!! (o^▽^o)

Apapun, saya rasa tak salah untuk bergaya, walaupun bertudung. Cuma pastikan anda kreatif dalam mengenakan gaya dan warna yang bersesuaian. Dan yang lebih penting, pastikan fesyen anda itu tidak keterlaluan sehingga bertentangan dengan syariat Allah...

Jom beli online... Hanya di Zalora! (◕‿◕)

20 comments:

  1. zalora mmg terbaik... tapi banyak sgt pilihan..itu yg saya sll tersasar..ehe...

    entry sponser yer..tahniah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... rambang mata dibuatnya.. hehehe

      Ha ah entry sponsor... IMM pun dapatkan? tahniah juga... :D

      Delete
  2. Cantik2...harga pun bolehlah murah jugak...

    ReplyDelete
  3. saya tak pernah ke zalora, nantilah =)
    entry sponsor rupanya, tahniah =)

    ReplyDelete
  4. memang zalora thebest...memacam ada...rambang mata memilih

    ReplyDelete
  5. Wahh nora dpt entry sponsor.!! Gud job dear!!

    ReplyDelete
  6. Tak bolehlah nak dok depan Zalora ni. Ada kang tersasar. Semua pun cam murah aje, cam worth it aje nak dibeli :)

    Samalah kita. Saya pun tak reti nak lilit bagai. Tangan kidal saya ni memang parah sikit bila start memlilit ni. Takut terlilit laing pulak... tapi dalam hati memang teringin alahai...

    ReplyDelete
  7. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  8. memang cantik cantik pakaian muslimah ni. rambang mata

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi beli baju online..takut tak muat..hehe..

    ReplyDelete
  10. mmg rambang mata..sesuai sgt buat yg suka bergaya..
    tahniah ye..entry sponser kan..:)

    ReplyDelete
  11. tak pernah lagi shopping kat zalora. susah sangat nak pilih yang berkenan. huhuhu.

    ReplyDelete
  12. Memang syok NK cuci mata...kalau dapat beli lagi syok...hehe tp apakan daya....OKje ni dahlah tak keje, takkan nak habiskan duit laki pulak...tak gitu?

    ReplyDelete
  13. wow entry sponsored, tahniah.

    zalora memang banyak pilihan, laju je duit nak keluar

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...