Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Thursday, June 27, 2013

Kagum Dengan Ping Busuk

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Beberapa hari lepas ketika saya nak ping entri terbaru saya dalam Busuk.org, saya blur seketika... sebab mencari button login tak jumpa... Pencarian button login hari pertama gagal... Lalu saya tutup dan jenguk semula dua hari kemudiannya... 

Bila dibaca dengan teliti... Rupa-rupanya sistem ping Busuk.org kini adalah secara automatik! Wah saya sangat kagum!! Dengan sistem tersebut, para blogger tak perlu lagi memasukkan link entri secara manual. Hanya masukkan code widget, tunggu untuk di'approve' oleh Admin dan kemudiannya, entri terbaru anda akan di'update' secara automatik di Busuk.org/ping.

Boleh pilih sama ada nak banner autoping code atau
Widget trafik + autoping code

Ini pilihan saya, tanpa widget
 
Ini adalah pengesahan/semakan blog saya
 
Walla, saya dapat lihat semua entri saya disenaraikan!

Clap! Clap! Clap! Tahniah Busuk.org/ping kerana buat sistem yang memudahkan para blogger. Dengan cara ini, berblog akan jadi lebih mudah. 

* * *

Tupperware Kiyter sedang merekrut ahli baru dalam team kami. 
Nikmati diskaun sehingga 25% sebagai ahli (atas barangan Tupperware dan Nutrimetics) dengan yuran keahlian hanya RM70.00.
Jom Sertai Kami! ^_^

9 comments:

  1. menarik..saya tak pernah pon guna. nak try ini malam jugak! :P

    ReplyDelete
  2. sejak dia dah tukar baru ni, sy blm singgah lagi

    ReplyDelete
  3. tak pernah guna lagi la :)

    *mcm menarik jer offer jadi ahli tupperware tu. hihi

    ReplyDelete
  4. saya tak pernah buat x tau... x sempat nak stady lg.. dah tukar pulak huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. sy tak pernah guna ping busuk.hehe

    ReplyDelete
  6. Senang sikit.. kadang2 malas nak ping :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...