Nuffnang Ads

Bookcafe

Agoda Ads

Tuesday, May 13, 2014

Alisya Pilih Hadiah...

Bismillahirrahmannirrahim
Assalamualaikum dan salam ziarah,

Masih lagi cerita tentang gelagat Alisya menyambut birthday 11 Mei lalu... Seperti tahun-tahun sebelum ni, kami akan bawa birthday girl cari hadiah sendiri... Tahun-tahun lepas, nak menunggu Alisya pilih mainan, sampai lenguh-lenguh kaki dibuatya... Alisya pernah pilih mainan sampai 2 jam!! Mau tak lenguh dan kelaparan kami menunggunya...?!

Tapi alhamdulillah tahun ni... lebih senang dia pilih hadiah... Adalah dalam 30 minit je (je la kan sebab tahun-tahun sebelum ni 2 jam dia pilih hadiah!)... On the way, ke Jusco tu saya dah tanya siap-siap dia nak hadiah apa... Jawapannya adalah "beg, yang ada mainan..."

Maka bermulalah sesi memilih hadiah... Rambang mata dibuatnya... Set mainan Minnie Mouse tu kemain best lagi... ada ironing set, ada microwave set, ada mesin jahit, ada masak-masak... Kesian Alisya tak tahu nak pilih yang mana... Sampai Alisya cakap, "Banyak sangat ni nak beli yang mana?!"
Tengok la set Minnie Mouse ni... memang rambang mata!
Kemudian saya ingatkan dia apa yang dia nak... Saya minta dia cari beg yang ada mainan, seperti yang dia dah cakap pada saya awal-awal.

Ok akhirnya dia jumpa beg yang dalamnya ada mainan... Yey!! Mission accomplished

Selain beg yang dibeli sebagai hadiah tu... Alisya juga dapat hadiah botol air Minnie Mouse dari owner Tupperware Ayer Keroh, Cath. Thank you auntie Cath!
Dah sampai rumah haruslah nak main mainan tu... dengan tak
sabar-sabar isi air dalam botol air Minnie Mouse tu...

Oh lupa, anak bujang saya si Adam Faris pun nak hadiah juga... Maka belilah juga untuk dia...
Katanya nak jadi Ninja.. Beli pedang samurai la pula...
Apa-apa la Faris, kang tak beli meraung pula!

Nota kaki: Alhamdulillah dapat 3 CPUV dari Nuffnang: Downy Dolce, Whisper Mesh & Cotton dan Nestum #morelife... Terima kasih Nuffnang (✿◠‿◠)

* * *

Berminat untuk menjana pendapatan dengan Tupperware Brands? 
Hubungi/SMS/Whatsapp Nora 0193441384 atau Kamarul 0126526556.


21 comments:

  1. alisya ramabang mata ye nk plh hadiah ;-)

    ReplyDelete
  2. Bestnye kalau dapat kebebasan pilih hadiah.. rasa cam nk pulun je semuaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau beli semua abis la pokai!! heheh

      Delete
  3. wahhh, best nya blh pilih hadiah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, tu yg kena cari hadiah btl2 bkenan d hati. sthn sekali dpt merasa :)

      Delete
  4. agak2 terlintas tak macam ni . boleh tak kalau nak ambil semua sekali .? hehe . =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha abis la kalau dia nak beli semua.. :P

      Delete
  5. kalu si gemuk iman, dah nmpk yg 2 nk yang 2 je.kalau boleh nangis satu market cnfrm suara dia je dgo

    ReplyDelete
  6. amboi, kemain lagi memilih ye, cantik-cantik semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!? kesian dia... dia pun pening nak pilih... hehehe

      Delete
  7. wahhhhh smua nyer pink in calour ya..... mesti rasa nak beli smua kalau x d ingatkan he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun lia.... nasib baik alisya ni jenis makan pujuk... hehehe

      Delete
  8. senang kan bawa ank ank then biar dorng pilih sndir hdiahnya..

    alhamdulillah rezeki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la pasal... pilih sendiri lagi senang...

      Delete
  9. comelnya alisya...elok juga dia pilih sendiri hadiah...

    ReplyDelete
  10. Rambang mata alisya nak pilih hadiah yerp ☺

    ReplyDelete
  11. pink!Pink!pink!Mesti alisya pening nak pilih mana 1 tu..hahaha

    ReplyDelete
  12. hehe...budak kan kak
    kalau bab pilih hadiah memang gitu
    kita pula yang pening dengan karenah mereka
    tak apa, layankan aje
    nanti suatu masa, kita akan rindu =)

    happy belated birthday alisya =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...